Menü Bezárás

A coachingról

A coaching egy olyan gyakorlat és cél orientált módszer, amely irányított beszélgetés keretében arra kínál lehetőséget, hogy minél elégedettebb és kiegyensúlyozottabb életet élhessünk. A coaching módszere azonban nem a gyógyításra, nem a pszichés problémák megoldására fókuszál, tehát nem pszichoterápia.

A life coaching folyamatban a jelenre és a jövőre koncentrálunk, amelyben egy konkrét témán, az általad kitűzött cél megvalósításán dolgozunk.

A coaching folyamatban azon dolgozunk, hogy téged épp most mi foglalkoztat, a megoldandó kérdéseket, lehetőségeket közösen más megvilágításba helyezzük, új lehetőségeket tárjunk fel.

Te tudod megtenni - én, mint egy jó edző pedig a pálya széléről kísérlek, támogatlak. Ha minél többet teszel bele a folyamatba, annál többet és gyorsabban tudsz kivenni belőle, nagyobb lesz a sikerélményed is.

„Nem lehet megoldani problémákat
ugyanazzal a gondolkodásmóddal,
amivel létrehoztuk azokat”

Albert Einstein

Területek, ahol segíteni tudok neked

Pályaválasztási problémák

A pályaválasztás az életünkben nagy sorsfordító. Merre is menjünk, mert hát ez a választás az előttünk álló évek nagy részét határozza meg. Mégis a pályaválasztás kérdései elsőként az általános iskola vége felé kerülnek elő, bár előfordulhat, hogy jóval később is érdemes vele foglalkozni.

Sport Coaching

Sportolóknak, edzőknek, játékvezetőknek, sportolók szüleinek. A coach nem edző, a sportolók mentális edzését végzi, mentális állóképességük, vagyis megküzdő képességük javításán dolgozik. Elsőként megismerkedünk és megbeszéljük, hogy pontosan hogyan is fognak történni a coaching ülések.

Magánéleti, életvezetési problémák

Valamely magánéleti szerephez kapcsolódóan úgy érzed, felborult a megszokott egyensúly? Feltérképezzük az erősségeidet, a jelenlegi helyzetedet, állapotodat és meghatározzuk, hogy mi a következő lépés, amit tenned kell. Életünkben három fő pillér létezik, a munkánk, a családunk és önmagunk.

Párkapcsolati problémák

A párkapcsolat egy nagyon összetett dolog, amin minden nap dolgoznunk kell. Egy párkapcsolatban ugyan úgy mint a saját életünkben is, különböző állomásokhoz érünk el és azokat kezelni tudni kell. Sok esetben a kommunikáció, vagy annak a hiánya okozza a konfliktusokat.

Team coaching

Team coaching az egy hosszabb folyamat több ülésből tevődik össze, itt a megrendelő dönti el az ülések hosszát.  A Team résztvevők ismerik egymást, egy helyről érkeznek, munkatársak, vagy hasonló területen dolgoznak. A cél a résztvevők személyes hatékonyságának, elégedettségének fejlesztése.

Csoport és Team coaching

A csoport coaching az azonos élethelyzetben lévőknek nyújt lehetőséget a fejlődésre, a másik nézőpontjának, ötleteinek meghallgatására az adott témában. Mindezt szakértő folyamatsegítő vezetésével. Ebben az esetben a csoport tagjai nem ismerik egymást, azaz idegenek között zajlik a beszélgetés.

Hogyan zajlik a coaching folyamat?

Az életvezetési coaching ülés 60 percig tart, ahol a főszerep a beszédé. Őszintén beszélhetsz az aktuális élethelyzetedről, a változásról, amin épp keresztül mész. Minimum 5 alkalom után már érzékelhető a változás, közelebb kerülsz a célod eléréséhez. Egy coaching folyamat maximum 8-10 alkalom, de mindig van lehetőség a hosszabbításra, ha úgy döntünk. A coach kérdésekkel és interaktív játékos - praktikus, házi feladatokkal és gyakorlatokkal segít a lehetőségek felmérésében, az álmod és a célod elérésében. Kimondhatsz olyan dolgokat, amelyek segítenek megérteni a szituációt és előrébb visznek. Kérdésekkel és visszajelzésekkel segítek, hogy világosabban lásd a helyzeted, hogy hol tartasz.

A beszélgetések során egy közösen kialakított tematika mentén haladunk, az ülések végén "házi feladatot" kaphatsz, amely segít a kitűzött álmok és célok elérésében. Az utolsó coaching alkalmon áttekintjük az elért eredményeket és természetesen dönthetünk a folytatásról is.